Απόκρυφα Κεριά

Τα κεριά έχουν χρησιμοποιηθεί σε πνευματικά και θρησκευτικά πλαίσια για χιλιάδες χρόνια. Στη Βίβλο, τα κεριά αναφέρονται πολλές φορές και έχουν συμβολικές έννοιες που σχετίζονται με το φως, τη σοφία και τη θυσία. 

Τα κεριά μας παρέχουν φως και ζεστασιά ενάντια στο σκοτάδι και το κρύο. Για το λόγο αυτό, έχουν από καιρό εμποτιστεί με πνευματικούς συμβολισμούς σε πολλές θρησκείες και πολιτισμούς. Η φλόγα ενός κεριού προκαλεί εικόνες της πάλης μεταξύ φωτός και σκότους, καλού και κακού. Ένα αναμμένο κερί σημαίνει σοφία, φωτισμό και παρουσία του Θεού. Το σβήσιμο ενός κεριού αντιπροσωπεύει το θάνατο, την απώλεια ή την αναχώρηση του Αγίου Πνεύματος.

-Τα κεριά είναι σύμβολα του φωτός και της παρουσίας των Θεών

-Χρήση του κηροπήγιου menorah στον Ιουδαϊσμό

-Ο Ιησούς ως το φως του κόσμου

-Κεριά που αντιπροσωπεύουν την πνευματική φώτιση και τη σοφία

-Το κερί του βωμού ως σύμβολο της θυσίας του Χριστού

-Άναμμα αναθηματικών κεριών στην προσευχή και τη λατρεία

-Τελετουργίες και τελετές κεριών

Η μαγεία των κεριών δεν θα λύσει τα προβλήματά σας σε μια νύχτα, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο.

Πριν ξεκινήσετε με τη μαγεία των κεριών, είναι χρήσιμο να αναλογιστείτε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε και

γιατί να θέλετε να κάνετε ξόρκι κεριών, τι είναι μαγεία, εξετάστε προσεκτικά τον δικό σας μαγικό κώδικα ηθικής και αποκτήστε ένα βασικό ξόρκι

Η μαγεία των κεριών θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την  πορεία σας. Τα κεριά είναι η σύνδεσή μας μέσω της ιστορίας και μεταξύ των πολιτισμών με την αγνή ουσία της αρχαίας δύναμης της φωτιάς. 

Όταν κάνουμε μαγεία με κερί, συνδεόμαστε με το δικό μας βαθύτερο αρχέγονο μαγικό εαυτός μας και τη βαθιά του σοφία για τη μυστικιστική δύναμη της φωτιάς. Τα ξόρκια κεριών είναι πραγματική μαγεία γιατί μας βοηθούν να επικεντρωθούμε στις επιθυμίες μας, να αφοσιωθούμε στη δουλειά μας. Τα ξόρκια κεριών είναι είναι άπειρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιθυμίες και προθέσεις ή για να προσκαλέσουν πνεύματα, προγόνους ή θεότητες για μια τελετουργία. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα με το δικό σας επίπεδο μαγικής γνώσης ή για τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής σας. Το άναμμα ενός κεριού για έναν μαγικό σκοπό είναι σαν να εκτοξεύεις έναν πύραυλο προς τον στόχο σας. Τα κεριά έχουν την δύναμη να διοχετεύουν ενέργεια σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σε αντίθεση με φυλαχτά που μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας κάθε μέρα για ένα χρόνο ή περισσότερο, ένα ξόρκι κεριού αντιπροσωπεύει την συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου «τώρα». Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να εκδηλώσετε γρήγορα ή χρειάζεστε κάποια άμεση αλλαγή, ένα ξόρκι κεριού θα τονώσει τα πράγματα με τη δική του ιδιαίτερη ένταση. Δεν είναι περίεργο που η φωτιά ήταν μέρος της μαγείας εδώ και αιώνες για το θυμίαμα, την εφαρμογή λαδιών, τη δημιουργία φυλαχτών, το ράψιμο κούκλων, στα ξόρκια, στη σχεδιάζετε σφραγίδων, όταν ψέλνετε μαγικές λέξεις ή ετοιμάζετε φίλτρα.

Το στοιχείο της φωτιάς αντιπροσωπεύει τη δράση, τη θέληση και τη δημιουργία. Η μαγεία είναι αληθινή προσωπική ενδυνάμωση. Ακριβώς όπως στην τέχνη, μπορείτε να πάτε σχολή τέχνης και να πάρεις μεταπτυχιακό ή να γίνεις αυτοδίδακτος καλλιτέχνης  και τα δύο μονοπάτια οδηγούν στη δημιουργία καλών τεχνών. Και αν θέλεις να πετύχεις το αποτέλεσμα σου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη θέλησή σου και να κατευθύνεις σκέψεις σου. Καθόρισε τον τύπο του κεριού που είναι καλύτερο για το ξόρκι σας, πιθανώς θα αρχίσετε να σκέφτεστε το χρώμα.  Το χρώμα στο ξόρκι σας προσθέτει μια επιπλέον διάσταση υποστήριξης και δύναμης. Εάν επιλέγετε ένα απλό κερί και το ντύσετε με λάδια και βότανα, μπορείτε επιλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει με την πρόθεσή σας. Καθώς κοιτάζετε τη λίστα των χρωμάτων και τις αντίστοιχες περιοχές όπου βρίσκονται θα είναι πιο αποτελεσματικά. Οι έμπειροι μπορεί να παρατηρήσουν μια ελαφρώς διαφορετική ζωντάνια για κάθε χρώμα, αλλά μην το σκέφτεστε πάρα πολύ μην κολλάτε όταν παίρνετε μια απόφαση. Απλώς επιλέξτε αυτό που σας ελκύει και εμπιστευτείτε το ένστικτο σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να σκεφτείτε τη σημασία του χρώματος των κεριών, ο κατασκευαστής κεριών έχει ήδη κάνει αυτή τη δουλειά για εσάς.


Για εσάς έχουμε φτιάξει τον παρακάνω πολύτιμο πίνακα